dnes je 29.4.2024

Praktické informácie - Vestník verejného obstarávania
november 2021
PoUtStŠtPiSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
<október  december>
HLAVIČKA FORMULÁRA
Evidenčné číslo (značka) oznámenia: 774/2021/VO
Toto oznámenie upravuje: Smernica 2014/24/EÚ
ODDIEL I: VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ
NÁZOV A ADRESY
Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove
Vnútroštátne identifikačné číslo: 00610577
Hollého 14, 08181 Prešov

Slovensko
Kontaktná osoba: Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove
Telefón: +421 517011232 Fax: +421 517722247
Email: sobotova@fnsppresov.sk
Webové sídlo (internetová adresa)
Hlavná adresa(URL): http://www.fnsppresov.sk
SPOLOČNÉ VEREJNÉ OBSTARÁVANIE
ODDIEL II: PREDMET
ROZSAH OBSTARÁVANIA
Názov:
Referenčné číslo: 774/2021/VO
Hlavný kód CPV
39221000-7
Druh zákazky
Stručný opis:
Predmetom zákazky je zriadenie nemocničnej kuchyne - dodávka technológie podľa vypracovaného projektu pre potreby pacientskej kuchyne Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana Prešov. Predmet zákazky je rozdelený do 2 samostatných ucelených častí. Neoddeliteľnou súčasťou zákazky je doprava do dohodnutého miesta dodania, vyloženie v mieste dodania, kompletizácia a uvedenie predmetu zákazky do prevádzky, zaškolenie personálu o správnom užívaní predmetu zákazky s vydaním potvrdenia o zaškolení obsahujúceho menný zoznam zaškoleného personálu a zabezpečenie služieb servisu počas záručnej doby. Uchádzač zabezpečí trvalú prítomnosť aspoň jednej odborne spôsobilej osoby po dobu jedného mesiaca, ktorá bude prítomná v mieste dodania a inštalácie predmetu zákazky po uvedenú dobu k dispozícii nepretržite každý pracovný deň v čase od 07:00 hod. do 15:00 hod. za účelom odborného dohľadu a pomoci prítomnému personálu verejného obstarávateľa pri obsluhe a používaní predmetu zákazky po všetkých jeho stránkach. Ak sú v súvislosti s riadnym a bezproblémovým užívaním predmetu zákazky právnymi predpismi vyžadované úradné kontroly, merania alebo certifikáty kvality, súčasťou záväzku uchádzača je taktiež vydanie alebo zabezpečenie vydania certifikátov alebo potvrdení o vykonaní týchto právnymi predpismi požadovaných kontrol a meraní. Uchádzač sa v tejto súvislosti osobitne zaväzuje dodať aj dokumentáciu tzv. správnej výrobnej praxe, teda analýzu nebezpečenstiev a metódu kritických kontrolných bodov (HACCP - Hazard Analysis and Critical Control Points). Ak sú pre uvedenie predmetu zákazky do prevádzky a jeho riadne užívanie potrebné softvérové ovládače a licencie k nim, súčasťou záväzku uchádzača je rovnako poskytnutie týchto softvérových ovládačov a udelenie všetkých licencií k nim v rozsahu potrebnom pre riadne, nerušené a neobmedzené užívanie predmetu zákazky vrátane jeho softvérových súčastí a príslušenstva. Súčasťou zákazky je poskytnutie písomných dokladov potrebných pre nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu zákazky, poskytnutie užívateľskej dokumentácie k predmetu zákazky. Všetky písomné doklady musia byť vyhotovené v slovenskom jazyku. Podrobné vymedzenie predmetu zákazky je uvedené v časti B Opis predmetu zákazky súťažných podkladov.
Informácie o častiach
Zadajte, koľkokrát sa použije časť II.2: 2
OPIS
Názov
Gastro technológia bez chladenia
Časť č.: 1
Dodatočné kódy CPV
42959000-3

39121200-8

39141200-4

44411300-7

42923000-2

45232430-5

34911100-7

39151100-6

42215200-8

44411000-4

39141100-3

42215100-7

39711300-2

39711400-3

39141500-7

Miesto vykonania
Kód NUTS:
SK041:
Hlavné miesto dodania alebo plnenia:
Fakultná nemocnica s poliklinikou J.A.Reimana Prešov, Hollého 14, 081 81 Prešov, budova so súpisným číslom 5982, postavená na parcele registra C, parcelné číslo: 4869/1 postavená v Okrese Prešov.
Opis obstarávania:
Predmetom zákazky je zriadenie nemocničnej kuchyne - dodávka gastro technológie bez chladenia podľa vypracovaného projektu pre potreby pacientskej kuchyne Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana Prešov. Neoddeliteľnou súčasťou zákazky je doprava do dohodnutého miesta dodania, vyloženie v mieste dodania, kompletizácia a uvedenie predmetu zákazky do prevádzky, zaškolenie personálu o správnom užívaní predmetu zákazky s vydaním potvrdenia o zaškolení obsahujúceho menný zoznam zaškoleného personálu a zabezpečenie služieb servisu počas záručnej doby. Uchádzač zabezpečí trvalú prítomnosť aspoň jednej odborne spôsobilej osoby po dobu jedného mesiaca, ktorá bude prítomná v mieste dodania a inštalácie predmetu zákazky po uvedenú dobu k dispozícii nepretržite každý pracovný deň v čase od 07:00 hod. do 15:00 hod. za účelom odborného dohľadu a pomoci prítomnému personálu verejného obstarávateľa pri obsluhe a používaní predmetu zákazky po všetkých jeho stránkach. Ak sú v súvislosti s riadnym a bezproblémovým užívaním predmetu zákazky právnymi predpismi vyžadované úradné kontroly, merania alebo certifikáty kvality, súčasťou záväzku uchádzača je taktiež vydanie alebo zabezpečenie vydania certifikátov alebo potvrdení o vykonaní týchto právnymi predpismi požadovaných kontrol a meraní. Uchádzač sa v tejto súvislosti osobitne zaväzuje dodať aj dokumentáciu tzv. správnej výrobnej praxe, teda analýzu nebezpečenstiev a metódu kritických kontrolných bodov (HACCP - Hazard Analysis and Critical Control Points). Ak sú pre uvedenie predmetu zákazky do prevádzky a jeho riadne užívanie potrebné softvérové ovládače a licencie k nim, súčasťou záväzku uchádzača je rovnako poskytnutie týchto softvérových ovládačov a udelenie všetkých licencií k nim v rozsahu potrebnom pre riadne, nerušené a neobmedzené užívanie predmetu zákazky vrátane jeho softvérových súčastí a príslušenstva. Súčasťou zákazky je poskytnutie písomných dokladov potrebných pre nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu zákazky, poskytnutie užívateľskej dokumentácie k predmetu zákazky. Všetky písomné doklady musia byť vyhotovené v slovenskom jazyku. Podrobné vymedzenie predmetu zákazky je uvedené v časti B Opis predmetu zákazky súťažných podkladov.
Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Náklady/Cena: Cena
Informácie o opciách
Opcie: Nie
INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
Doplňujúce informácie

Názov
Chladiaca gastro technológia
Časť č.: 2
Dodatočné kódy CPV
42513200-7

42513100-6

Miesto vykonania
Kód NUTS:
SK041:
Hlavné miesto dodania alebo plnenia:
Fakultná nemocnica s poliklinikou J.A.Reimana Prešov, Hollého 14, 081 81 Prešov, budova so súpisným číslom 5982, postavená na parcele registra C, parcelné číslo: 4869/1 postavená v Okrese Prešov.
Opis obstarávania:
Predmetom zákazky je zriadenie nemocničnej kuchyne - dodávka chladiacej gastro technológie podľa vypracovaného projektu pre potreby pacientskej kuchyne Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana Prešov. Neoddeliteľnou súčasťou zákazky je doprava do dohodnutého miesta dodania, vyloženie v mieste dodania, kompletizácia a uvedenie predmetu zákazky do prevádzky, zaškolenie personálu o správnom užívaní predmetu zákazky s vydaním potvrdenia o zaškolení obsahujúceho menný zoznam zaškoleného personálu a zabezpečenie služieb servisu počas záručnej doby. Uchádzač zabezpečí trvalú prítomnosť aspoň jednej odborne spôsobilej osoby po dobu jedného mesiaca, ktorá bude prítomná v mieste dodania a inštalácie predmetu zákazky po uvedenú dobu k dispozícii nepretržite každý pracovný deň v čase od 07:00 hod. do 15:00 hod. za účelom odborného dohľadu a pomoci prítomnému personálu verejného obstarávateľa pri obsluhe a používaní predmetu zákazky po všetkých jeho stránkach. Ak sú v súvislosti s riadnym a bezproblémovým užívaním predmetu zákazky právnymi predpismi vyžadované úradné kontroly, merania alebo certifikáty kvality, súčasťou záväzku uchádzača je taktiež vydanie alebo zabezpečenie vydania certifikátov alebo potvrdení o vykonaní týchto právnymi predpismi požadovaných kontrol a meraní. Uchádzač sa v tejto súvislosti osobitne zaväzuje dodať aj dokumentáciu tzv. správnej výrobnej praxe, teda analýzu nebezpečenstiev a metódu kritických kontrolných bodov (HACCP - Hazard Analysis and Critical Control Points). Ak sú pre uvedenie predmetu zákazky do prevádzky a jeho riadne užívanie potrebné softvérové ovládače a licencie k nim, súčasťou záväzku uchádzača je rovnako poskytnutie týchto softvérových ovládačov a udelenie všetkých licencií k nim v rozsahu potrebnom pre riadne, nerušené a neobmedzené užívanie predmetu zákazky vrátane jeho softvérových súčastí a príslušenstva. Súčasťou zákazky je poskytnutie písomných dokladov potrebných pre nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu zákazky, poskytnutie užívateľskej dokumentácie k predmetu zákazky. Všetky písomné doklady musia byť vyhotovené v slovenskom jazyku. Podrobné vymedzenie predmetu zákazky je uvedené v časti B Opis predmetu zákazky súťažných podkladov.
Kritériá na vyhodnotenie ponúk
Náklady/Cena: Cena
Informácie o opciách
Opcie: Nie
INFORMÁCIE O FONDOCH EURÓPSKEJ ÚNIE
Obstarávanie sa týka projektu a/alebo programu financovaného z fondov Európskej únie: Nie
Doplňujúce informácie

ODDIEL IV: POSTUP
OPIS
Druh postupu
Informácie o rámcovej dohode alebo dynamickom nákupnom systéme
Informácie o elektronickej aukcii
Informácia o dohode o vládnom obstarávaní (GPA)
Na toto obstarávanie sa vzťahuje dohoda o vládnom obstarávaní: Áno
ADMINISTRATÍVNE INFORMÁCIE
Predchádzajúce uverejnenie týkajúce sa tohto obstarávacieho konania
Číslo oznámenia v Ú. v. EÚ: 2019/S 134-328902
Informácie o ukončení výzvy na súťaž vo forme predbežného oznámenia
ODDIEL V: ZADANIE ZÁKAZKY1:Gastro technológia bez chladenia:
Zákazka/časť je pridelená: Nie
INFORMÁCIE O NEPRIDELENÍ ZÁKAZKY
Zmluva/časť nebola pridelená
Iné dôvody (ukončenie konania)

2:Chladiaca gastro technológia:
Zákazka/časť je pridelená: Nie
INFORMÁCIE O NEPRIDELENÍ ZÁKAZKY
Zmluva/časť nebola pridelená
Iné dôvody (ukončenie konania)

ODDIEL VI: DOPLNKOVÉ INFORMÁCIE
DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
V priebehu postupu verejného obstarávania sa zmenili okolnosti, za ktorých sa vyhlásilo verejné obstarávanie. Verejná súťaž bola vyhlásená zverejnením oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania vo Vestníku verejného obstarávania dňa 16.07.2019 a v Úradnom vestníku EÚ dňa 15.07.2019. Predmetom zákazky bolo zriadenie nemocničnej kuchyne - dodávka technológie podľa vypracovaného projektu pre potreby pacientskej kuchyne FNsP Prešov. Vypracovaný projekt počítal s prípravou celodennej pacientskej stravy v predpokladanom počte 1 200 celodenných jedál pre pacientov. Poskytovanie stravovania pre zamestnancov v zmysle Zákonníka práce, v čase vyhlásenia verejného obstarávania a aj v súčasnosti, FNsP Prešov zabezpečuje dodávateľským spôsobom, a teda nebolo zahrnuté v pôvodnom technologickom projekte, ani v dispozičnom rozmiestnení navrhovanej technológie. Na základe rozhodnutia vedenia FNsP Prešov vo veci schváleného zámeru zabezpečovať poskytovanie stravovania nielen pre pacientov, ale aj pre zamestnancov vo vlastnej réžii, FNsP Prešov zadala projekčnej kancelárii prepracovanie technologického projektu a dispozičného rozmiestnenia navrhovanej technológie, ktoré by riešilo dodávku a rozmiestnenie technológie pre zabezpečenie pacientskej, ako aj zamestnaneckej stravy. FNsP Prešov požadovala od projekčnej kancelárie zhodnotenie a porovnanie pôvodného technologického projektu vo vzťahu na požiadavky súčasného zámeru, t.j. vo vzťahu k podmienkam pre zabezpečenie pacientskej, ako aj zamestnaneckej stravy. Verejný obstarávateľ konštatuje, že výsledok posúdenia projekčnej kancelárie preukazuje, že s pôvodným technologickým projektom v rámci vyššie uvedenej verejnej súťaže nie je možné kapacitne zabezpečiť aj stravovanie pre zamestnancov. Projekčná kancelária porovnala a zosumarizovala rozdiely v technológii pôvodného a prepracovaného projektu a uviedla konkrétne zmeny v technológii a konkrétne technologické prvky, o ktoré je potrebné kapacitne navýšiť pôvodný projekt vo vzťahu na požiadavky súčasného zámeru. Verejný obstarávateľ konštatuje, že uvedené posúdenie projekčnej kancelárie zakladá zmenu okolnosti, za ktorých sa vyhlásilo verejné obstarávanie, a to do tej miery, že od verejného obstarávateľa nemožno očakávať, aby v zadávaní zákazky pokračoval. Pokračovaním v procese prebiehajúceho obstarávania, by došlo k nenaplneniu základných požiadaviek a zámeru vedenia FNsP Prešov, ohľadom zabezpečenia stravovania pre pacientov a zároveň zamestnancov, a tým aj k nenaplneniu požiadaviek na bezprostredne súvisiace technologické vybavenie. Verejný obstarávateľ sa rozhodol zrušiť predmetné verejné obstarávanie podľa § 57 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní z dôvodu zmeny okolností, za ktorých sa vyhlásilo verejné obstarávanie. V prípade zadávania zákazky na upravený predmet zákazky vo väzbe na prepracovaný projekt, verejný obstarávateľ použije postup podľa § 66 zákona o verejnom obstarávaní. Predmetné verejné obstarávanie nie je zelené verejné obstarávanie, obstarávanie inovácií a ani obstarávanie zamerané na sociálne aspekty.
POSTUPY PRESKÚMAVANIA
Orgán zodpovedný za preskúmanie
Úrad pre verejné obstarávanie
Vnútroštátne identifikačné číslo: 31797903
Ružová dolina 10, P.O.BOX 98, 82005 Bratislava

Slovensko
Kontaktná osoba: Úrad pre verejné obstarávanie
Telefón: +421 250264176 Fax: +421 250264219 Webové sídlo (internetová adresa)
Hlavná adresa(URL): http://www.uvo.gov.sk
Postup preskúmania
Útvar, od ktorého možno získať informácie o postupe preskúmania
Úrad pre verejné obstarávanie
Vnútroštátne identifikačné číslo: 31797903
Ružová dolina 10, P.O.BOX 98, 82005 Bratislava

Slovensko
Kontaktná osoba: Úrad pre verejné obstarávanie
Telefón: +421 250264176 Fax: +421 250264219 Webové sídlo (internetová adresa)
Hlavná adresa(URL): http://www.uvo.gov.sk
DÁTUM ODOSLANIA TOHTO OZNÁMENIA
2021-11-23T00:00:00


Podcasty pre zákazníkov tohto portálu

Plán obnovy očami Lívie Vašákovej

Plán obnovy je v ostatnom období jednou z veľmi diskutovaných tém. Ako ho možno podnikateľmi reálne využívať? Čo znamená pre orgány verejnej...

Verejné obstarávanie v roku 2024

Oblasť verejného obstarávania si vyžaduje osobitnú pozornosť. Od 31.3.2024 nastávajú ďalšie zmeny v problematike verejného obstarávania. Aké...

Webináre formou otázok a odpovedí pre zákazníkov tohto portálu

Posledné novely zákona o verejnom obstarávaní

Lektor: Mgr. Ľubomír Kubička

Dátum: 29.4.2024

Čas konania: 14:00 - 15:00

Na tento webinár sa môžete zaregistrovať tu

Zmeny v zákone o verejnom obstarávaní

Lektor: JUDr. Marek Šmid, LLB.

Dátum: 14.6.2024

Čas konania: 11:00 - 12:00

Na tento webinár sa môžete zaregistrovať tu

Prihláste sa v prípade, že ste predplatiteľ portálu formou vyplnenia registračného formuláru.

Registrácia je záväzná!

Zoznam webinárov otázok a odpovedí a registračný formulár nájdete TU.

PRAKTICKÉ INFORMÁCIE
Najbližšia daňová povinnosť
30.4.2024 - Odvody

Ďalšie povinnosti pre tento deň...
Kurzy mien 26.4.2024
1 EUR1,07 USD (-0)
1 EUR0,86 GBP (-0)
1 EUR4,32 PLN (+0,01)
1 EUR25,16 CZK (+0,02)
Ďalšie meny
Sadzby NBS
Platné od 20.9.2023
Jednodňové refinančné operácie 4,75 %
Hlavné refinančné operácie 4,50 %
Jednodňové sterilizačné operácie 4,00 %
viac
Cestovné náhrady

Stravné v SR od 1.10.2023

Opatrenie č. 368/2023 Z. z. o sumách stravného

5 - 12 hodín

7,80 €

12 - 18 hodín

11,60 €

nad 18 hodín

17,40 €

Stravné v SR od 1.6.2023

Opatrenie č. 171/2023 Z. z. o sumách stravného

5 - 12 hodín 7,30 €
12 - 18 hodín 10,90 €
nad 18 hodín 16,40 €

 

ostatné
EDITOVATEĽNÉ TLAČIVÁ
VESTNÍKY MINISTERSTIEV
PREDPOVEĎ POČASIA